Какво ми е необходимо за да си изплета панер?

Какво ми е необходимо за да си изплета панер?
8 февруари 2024

Чудесно е, че искаш да се учиш. Толкова много жени проплетоха покрай мен и видеата ми .. надявам се да успея да науча и теб! истината е, че изобщо не е толкова сложно, стига да имаш желание. А ти явно имаш такова! Потопи се в света на плетените изделия, длъжна съм да те предупредя - много се пристрастяващо. А сега към полезната информация:

Какво ще ти е необходимо?

- кука

- прежда

- ножичка / предполагам си имаш, но все пак винаги можеш да си вземеш по-мъничка и симпатична, която допълнително да ти създава удоволствие /

* по желание - дървена основа, може и от плексиглас / прозрачна основа /

Каква прежда ти е необходима?

Можеш да използваш различни видове, но като начинаеща ти препоръчвам Висококачествената прежда прежда - тя е много по-лесна за работа, нея слагам в стартовите пакети

Другият вид, с който можеш да започнеш е прежа Макарони - тя е с леки дефекти, но е по-дълга и по-тежка

 

Записала съм видео / преди повече от две години и има разлики в цените /, в което обяснявам разликите между двата вида прежда:

 

 

Куките, които са подходящи за този тип прежди са между номер 6 и 10, като висококачествената е малко по-тънка от повечето прежди Макарон / те всеки път са различни /

Можеш да си избереш кука оттук

Не мога да ти дам точен брой метри, необходими за изплитането на панер, тъй като това не е точна наука и няма как да бъдем конкретни, има значение с кой номер кука плетем, имаме ли основа, дали плетем по-стегнато или по-отпуснато. Каква е преждата. Започни с едно топче прежда и основа, а ако искаш сама да я плетеш - просто започни с по-малко панерче, да речем 15см диамерът.

 

Преди време създадох Стартови пакети, които съдържат всичко необходимо, споделям ти видео, в което разказвам повече за тях:

 

 

Можеш да си поръчаш като натиснеш тук

 

В зависимост от това, дали си избрала да плетеш с основа или без - в каналът ми в ютуб ще намериш безплатни и полезни  видеа.

 

Ще се радвам после да споделиш резултата си!

Желая ти успех :)